zondag 20 april 2008

Welke poles/ stokken kies je en waar let je op?

Het is heel erg belangrijk om een goede keuze te maken voor wat betreft de aanschaf van Skike Stokken. Ga je voor aluminium of kies je voor de Carbon uitvoering.

Persoonlijk zou ik kiezen voor de Carbon uitvoering omdat deze zorgt voor minder trillingen en ook lichter van gewicht is. Een nadeel is dat deze wel sneller kapot gaat.

De aluminium stok is zwaarder en geeft trillingen veel meer door en dat kan heel vervelend zijn als je skiked.

Je hebt vele soorten poles. En eigenlijk is het net als met schoenen. Je moet ze passen om te bepalen welke het lekkerste zit. Het is met name belangrijk dat ze lekker in de hand liggen en een goed evenwicht bieden. Let goed op dat ze niet met elk zuchtje wind alle kanten op zwieberen. Dit gevoel ligt voor iedereen anders. Als je nog niet veel ervaring hebt dan zal je het niet zo snel merken maar als je langer skiked dan merk je de verschillen wel degelijk!

Dan hebben we ook nog de punten. Punten met rubber dopjes schieten weg. Ideaal is de skike dop die én een punt heeft én een rubber dop (waar de punt nét door steekt). De punt schiet daardoor niet tussen de kinderkopjes/stoeptegels maar heeft vol grip.
Ook aardig is de nieuwe dubbele punt van Leki die minder snel vast blijft zitten. De oude Leki poles verloren de punten bij het leven. Echter is Leki niet echt bezig om in Nederland veel aandacht te besteden aan het skiken. De voorraad bij de importeur voor 2008 schijnt 30 paar te zijn! Er is dus haast geboden of we moeten de importeur wakker schudden voor ons enthousiasme voor wat betreft het Skiken.

In ieder geval is het belangrijk de punt goed scherp te houden (slijpsteen !!) voor maximale grip.

Geen opmerkingen: