maandag 3 maart 2008

Ja, Ook JIJ Kunt Leren Hoe Je Met Gemak Gewicht Kunt Verliezen!

Skiken en Afvallen!

Als je wilt afvallen dan moet je ook sporten. Dat wordt gezegd en natuurlijk is het heel erg belangrijk dat je extra beweegt of eigenlijk genoeg beweegt om je lichaam, wat eigenlijk een goed functionerende fabriek is, soepel te houden. Sporten gaat ook het Jo-Jo effect tegen als je aan het dieten bent.

Wat je altijd moet onthouden is dat sporten of bewegen leuk moet zijn. Zo gauw je jezelf dwingt om naar een sportschool te gaan hoe lang denk je dan zelf dat het zal duren? Meestal is het na een paar maanden, als het al zolang duurt, al gebeurt. Het kost vaak ook al inspanning om jezelf ertoe te bewegen je tas in te pakken, er naar toe te gaan en dat net terwijl je net lekker op de bank zat. Hoe pak je het dan aan?

Sport is het best als het een onderdeel wordt van je gewone en dagelijkse leven. Als het je moeite kost om ergens naar toe te gaan begin dan met gewoon een blokje om te gaan in plaats van naar de sportschool. Probeer iets samen te gaan doen met een paar vrienden of vriendinnen, maak er een gezellig uitje van. Je motiveert elkaar natuurlijk ook als je samen gaat. Zorg dat je verschillende spiergroepen traint dus eventueel ook verschillende sporten beoefend. Sporten zorgt er niet alleen voor dat je je lichamelijk traint maar ook emotioneel. Je gemoedstoestand word beter en ook word je weerbaarder tegen stress. Je kan je met sporten helemaal uitleven en daardoor ook ontladen. Ga lekker buiten sporten in een natuurlijke en rustgevende omgeving dat is ook goed voor je gestel.

De reden waarom ik denk dat Skiken een geweldige manier is om gewicht te verliezen is omdat je met Skiken niet gebonden bent aan vaste openingstijden, je met Skiken alleen al al je spiergroepen traint, je zelf de keuze maakt hoe zwaar je je work out maakt, waar je gaat Skiken dus of je er voor verder weg gaat of dat je de Skikes al bij de voordeur hebt onder gebonden.

Skiken wordt door vele topsporters beoefend als een extra training. Veel langlaufers Skiken in de zomer als training. Het is een complete body work out. Je traint met stokken die ervoor zorgen dat je armen en je bovenlichaam getraind worden. De intensiteit kan je zelf regelen door het gebruik van de stokken of poles. Je maakt gebruik van de schaatstechniek bij het Langlaufen. Door je snelheid te verhogen zorg je er ook voor dat je hartslag omhoog gaat en dus ook je verbranding toeneemt. Het mooie aan Skiken is dat het voor enorm veel mensen een ideale manier is om te sporten. Het is relatief makkelijk te leren en je gaat in eigen tempo. Door de luchtgevulde banden is het lief voor je gewrichten. Je kan een zeer goede conditie opbouwen en je spieren versterken. Ben je bang om te vallen dan ga je gewoon langzaam totdat je het onder de knie hebt. De kans om te vallen is klein omdat je ten eerste de stokken hebt die je in balans houden en ten tweede sta je heel snel stil door de gepatenteerde remmen achterop. En ................ als je geen zin meer hebt doe je ze af en wandel je lekker verder!

Natuurlijk is het belangrijk dat als je wilt gaan afvallen je op je eetgewoontes let, maar bewegen is net zo belangrijk. Zie het als een eenheid. Als je lekker bewegen toevoegt in je dagelijkse leven en het een gewoonte wordt dan heb je al een heleboel bereikt. Je zal je in ieder geval een stuk lekkerder in je vel voelen zitten.

Ga je mee SKIKEN?

Geen opmerkingen: